Jdi na obsah Jdi na menu
 

Vlohy Strašín 9/2010

12. 9. 2010

První zářiový víkend jsme si namířili na Šumavu na testování vloh.. Po příjezdu nás překvapilo, kolik neznámých tváří vidíme.. Program byl výborně promyšlený, byli jsme rozděleny na dvě skupiny a jelo se na stopy krve.. Bohužel bylo v sobotu dopoledne velmi chladno a bylo to vyčerpávající dopoledne. Z naší druhé skupiny splnili stopy všichni na výbornou! I páni myslivci byli velmi překvapení jaké maj leopardi výborně čenichy :) Po stopách jsme se vydali na oběd. Odpoledním programem byli vlohy na divočáka.. Pořadí jsme si spravedlivě vylosovali a už jen čekali až na nás přijde řada. Na vlohách už tak velký zájem nebyl, avšak musím říct, že Airin i Torik se projevili výborně. Testovala se reakce psů na divočáky v obůrce, zde bych snad jen vytkla, že přes obůrku nebyl tak dobrý výhled na čuníky! Pro tom, co se vystřídali všichni hafani, vrátili jsme se do lesního hotelu, kde jsme vyšli na procházku a nechali vylítat hafany. Pak už jen popili a šli na kutě.

V neděli ráno jsme se sešli u snídaně a dohodli program na dopoledne. Nejdříve jsme si vyzkoušeli přivolávačky na čas, pak socializační cvičení, potom jsme si procvičili cviky na bonitaci a udělali mini výstavičku, hlavně pro mlaďochy. Po cvičení jsme si dali výborný oběd a zhodnotili víkend, který se velmi vydařil.

Na nedělní odpoledne jsme měli dohodnutou procházku a návštěvu Ježkovic a jejich leopardí smečky. Poňuchňali jsme si štěníky, kteří jsou opravdu božští a nechybělo málo a odvezli jsme si každej ještě jednoho :))  Na jejich cvičáku jsme si vyzkoušeli pár překážek a pak jsme se vydali na prochajdu.. Hafani se úžasně vylítali. Osm dospělých i mladých leopardů běhalo na volno a ani sebemenší náznak agrese!!!

Tento víkend se mimořádně vydařil a chci moc poděkovat jak CCEU za dobrou organizaci, tak všem zúčastněním za fajnové popovídaní. Dále i Martině a Frantovi Ježkovým za milé přivítání, pohoštění a jejich společnost. Přejeme jim hodně sil a hlavně jen ty nej páníčky pro jejich úžasné štěníky!

hodnocení a fotogalerka - vlohy: http://www.catahoulaclub.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=291:vysledky-loveckych-testu-special&catid=30:novinky-na-webu&Itemid=78

fotky štěníků: http://snela.rajce.idnes.cz/prochajda_a_stenici_Sumava/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář